Friday, November 14, 2008

wanita hari ini


1st of all good luck kpd student2 uni,poli,kolej,bdak skolah men. dan rendah just finish korang punyer exam..hope dapat result "penuh warna-warni"..


1.mcm biasa aku bgn pukul 10..beli utusan

2.main internet sampai zuhur then bapak aku blk keje pkul 2

3.lunch 2gether ngan bapak aku sbb ptg tu bapak aku nk fly ke washington d.c

4.aku pegi main badminton dgn azim and apek then aku kalah lagi

(aku x kisah kalah yg penting peluh aku keluar kaw2 macam baru mandi)

5.pkul 6 bapak aku pegi fly..may ALLAH take care you papa..hope buy me baju "OBAMA"


now i want to tell you something cuz hari ni aku tertonton rancangan "wanita hari ini" di tv3..korang jgn salah paham bkn aku feminine nk tgk benda tu..lagi pun talk show tu bkn crite pasal pompuan je..psal laki pun ade gak weiii


tajuk yg didiscussion oleh diorang is "cuba dulu...sebelum berumah tangga"..asal aku higlight cuba dulu....maknenye ialah trend buat sex dulu sebelum kawin terutama kepada couple2 remaja skang ni...


mula2 aku attractive kat tajuk ni x lain x bukan sebab sex..ye mmg lelaki x leh dipisahkan dgn sex..seperti p.ramlee cakap(seperti irama dan lagu)..ye lah..laki ade 1 nafsu 9 akal..girl ade 9 nafsu 1 akal..


aku nk blogkan benda ni sbb aku bosan so x salah aku citerkan..sebab aku punye blog aku punye ske mak bapak aku laa nak tulis ape pun..tapi aku x tulis laa yg lucah2...aku admit aku x perfect..aku pernah bercouple(dulu la)..so bile aku dgr ape yg diorang bincang aku rase takut dan insaf..


ramai remaja kat luar ske nk "cuba dulu"...ye laa x tahan dgn nafsu kuda diorang so they sewa laa motel murah supaya "project" terlaksana..istilah cuba dulu ni adalah zina..ade prof tu bagitau..ramai remaja terpengaruh benda ni sebb dari media dan movie..ye laa ko cakap kat aku filem mat salleh @ kapir mane x de sex@cium..???cakap..so remaja rase kalau x cuba dulu ibarat ikatan kasih diorang x sucilaa konon atau pun romantik..aku just nak nasiht korang dan diri aku sendiri jauhi lah zina atau sex sebelum kawin..


prof tu cakap kalau remaja buat jugak nnt alam malam pertama @ alam slps perkahwinan..nikmat sex kite dah x laku @ jemu..aku pikir balik ape yg prof tu cakap..mmg btul..prof tu juga cakap (aku x ingat sbenarnye nama prof tu) kajian kadar perceraian plg tinggi di dunia ialah di amerika atau negara2 eropah.kadar anak luar nikah plg tinggi pun diorang...


korang pun tau kan ramai org sana dapat anak dulu baru kawin so tu la jadi camni..dan bile remaja dah terbiasa "cuba dulu"..boleh menyebabkan diorang jd x tanggungjawab..cth anak luar nikah gugur,buang anak,laki x nak tanggungjawab(buat anak je pandai),so yg merana pompuan yg ditebuk kena mengandung..

pompuan juga akan dpt tekanan yg tinggi...lelaki senang je(cakap bye2)..laki kena ingat pompuan dicipta dari tulang rusuk kiri kita..so kite kena lindungi mereka bukan menebuk mereka sesuka hati setan je..


benda yg mudah dkt dgn "cuba dulu"

1.pegang2 dan peluk2

2.cakap2 ayat berbaur lucah

3.dan paham2 sendiri laa... korang kan dah berbulu


care nak elakkan

1.istirgfar cepat2(bagi pihak lelaki terutama)

2.ambik air semanyag

3.lari dari awek korang(bkn mintak putus) ambik ketenangan atau pegi beriadah

4.cuba ko pikir balik kalau laki lain buat benda "cuba dulu" kat kakak.mak.adik. korang..ko rase camne..panas menggelagakkan


ohh..berbalik ke no 4 tadi..aku nk citer ade kisah..benda "cuba dulu" ni dari zaman rasullah s.a.w lg...ade kat satu negeri..dimane sorang laki ni tgh horny gile nk pegi pelahap pompuan..sblm tu die nk jumpe rasul nk minta restu..semase die tgh mintak restu..mase tu sahabat2 nabi tunggu nak belasah je laki tu...tapi nabi sebaliknye..seperti yg korang tau Rasul adelah org plg perfect dan pakar psikologist terbaki dunia..rasul bersabda kat laki tu..sblm anta nak buat benda ni..cuba anta pikir kalau mak.kakak.isteri.adik di rogol atau di zina lelaki lain..ape perasaan mu wahai umatku?..laki tu jawab"kau sgt marah".laki tu terdiam dan terus bertaubat....


ni jelah aku nk kongsi..aku x perfect..x kuat..tapi aku cuba yg terbaik..aku pun byk dosa buat ko pun same buat dosa byk...hanya DIA yg tahu...yg penting jgn jadi hamba setan..sama2 lah kite sebagai org melayu@islam perpegang pade al-quran dan sunnah..jgn ikut hero2 atau heroin2 filem barat@kapir yg kononnye sex sblm kawin romantik laa..sucilaa..jgn..diorang mengarut..


aku sbg lelaki nk nasihat lelaki2 kat luar sane atau "buaya2" tlg jgn menebuk pompuan sesuke hati...aku paham lelaki x leh tahan..tapi ingat jihat melawan nafsu jihad plg mulia dari jihad perang..masyallah..syurga bhai..sbg lelaki kite kn bimbing pompuan dan tolong die..dan utk pompuan jgk jgn nk harap laki je..pompuan pun kena la bagi sokongan moral...


"cuba dulu" juga bleh menjahamkan ekonomi rumah tangga cth..suami dan isteri dah jemu..tiap2 hari duk berperang..mase bercintan dulu ..i love u laa u lap i laa..bile dh kawin i hate u la dan u like shit laa..mcm2..lagi anak yg kite lahirkan nnt jd anak yg x soleh/solehah..korang nk ke keturunan ko jd cmnii..nauzubillah..jgn..sbb anak yg soleh akan doakan mak bapak die bile parent die dalam kubur kelak...aku nk tanye korang hebat sgt ke hero2 heroin2 hollywood@kapir..hebat sbb diorang talented@handsome@seksi@more...x de gune beb..dunia ni sekejap je nk kiamat..mungkin kite dengki dgn diorang..tapi ingat mmg skang ni zaman diorang dpt "syurga" skang ni..alah kat dunia je..insyaalah kite dpt syurga selamenye..yg kapir dpt neraka jelah....


sungguh aku bkn ustaz.bkn ulama.bkn org baik sgt pun tapi atas pengajaran aku dapat hari ni utk aku kongsikan kpd korang..yg baik dtg dari ALLAH yg buruk dtg dari aku...maahsalamah...

3 comments:

Mohd Eqwan Bin Mohd Roslan said...

sajo nok sokong mu nih. Allah xkato jangan berzina dalam quran. Tp Allah firman jangan dekati zina, bukan jangan berzina. Sebab manusio nih bilo dio doh dekati payoh nok ork

cahayaqaseh said...

hi dik,
first time akak jenguk blog adik,
tertarik dengan entry 'cuba dulu'
nice entry.... pandangan yang bernas...

buat kalian di luar sana 'elakkan cuba dulu'

deennasour said...

dunia menghampiri kiamat,
tak boleh dielakkan~

 
blog template by suckmylolly.com : header hand photo by Aaron Murphy