Tuesday, November 11, 2008

kisah bibik aku kawin dgn aku(kire love story la jgk)

sebelum itu


aku LISTkan ape yg aku buat hari ni

  1. aku bgn pukul 10 then main internet sampai lunch break
  2. aku main badminton dgn azim smpai peluh aku habis kering..aku kalah semua set hari
  3. aku dapat tawaran masuk uitm..alhamdullilah
  4. aku dicelebrate kat chinese restaurant(halal punye) sempena bapak aku nk pegi amerika dan aku akn cerita pasal bibiks2 aku

bermula lah kisahnye.....
Di sini aku evaluate sebab aku tgh bosan...ouh..ye pasal bibiks-bibiks aku...aku ade 4 bibik yg berlainan bangsa dan bahasa...cuma kejelitaan saja yang berbeza..

mula2 mcm ni family aku dulu senang mak ayah aku x sibuk sangat ke out station...happy lah kitorang(ni aku letak skali dgn lagu when ur gone:avril lavigne)

after few years..parents aku sibuk dgn kerja masing2...so sampai nak masak..nak ngemas,,nak tukar turbo..tukar wastgate(kalau lelaki gile keto akan paham)..so kat sini lah family kitorang susah nak juga hal2 masing2 lah....

one day,mak aku dapat call daripada egensi2 model-model international dari syarikat gergasi(MAYBELLINE)..C.E.O company tu org nepal..name die karam papadom a/l arumugam..

so kat sini lah perbualan bermula...

c.e.o : hello..may i speak with the madam?(loghat british)

mak :ho ni aku tengoh kecek..mu nok gapo?serabut laa telefon aku ado kijo ni

c.e.o :i'm very very sorry madam..if i am not mistake..you really need a "bibik".am right i..?(loghat british lagi)

mak: ho..mu ado ko dale 4 ore dan dio ni keno btul2 kate(gagah)

c.e.o:oh my god..madam..may i know what job that they need to do?(loghat british lg)

mak: 1.tuke cuci jambe(basuh tandas)
2.tuke wi bajo ko pokok rafflesia kat lanskap aku(bajo=fertilizer)
3.tuke wi dedok ko gajoh aku(dedok=dedak)
4.tuke masok

c.e.o:oh dear.it such an honour and easy for me madam..don't be worry..when we can start madam?(loghat british lagi)

mak:aku nok..slalu..slalu...

c.e.o:no problem madam..

tamat lah perbualan mereka..

after a few hours..loceng rumah aku berbunyii

mak aku bukak pintu tiba2 ade 4 bibiks berada di depan umah..mak aku terkejut beruk tgk bibiks2 sekalian..kerana ape yang diminta semua terlaksana oleh syarikat MAYBELINE..syabas


ni lah bibiks2 yg akan melaksanakan kerja kat umh aku...



nama:bibik semah(ex aku dulu)

mak aku suh die jaga pokok "unik" die

nama :bibik dewi ammagedebok

mak aku duh die cuci jamban(makesure bersih 24 jam mcm 7-e)


name: bibik suryanti warjajoyo

mak aku suh die masak masakan indon,jepun,western



name:bibik zeta albukaki(keturunan penjajah portugis)

mak aku suh die jaga "pet" die sbb die ade pedang

nmpak nye die pakar dlm haiwan ternakan

a few years later

3 bibik ni peluk islam sebab tertarik dgn perwatakan mak aku

then keempat2 bibik ni berpoligami dgn aku dan live under one roof

lastly..the kitorang dikurniakan 40 org anak dan happily ever after(dgn lagu cinderella disneyland)

happy ending...best x...wuahahah

3 comments:

cahayaqaseh said...

lawak toi

d-9216 said...

serius lawak...nice blog

deennasour said...

cis merepek..mati2 aku serius baca kat mula2....

 
blog template by suckmylolly.com : header hand photo by Aaron Murphy